„Soler“ tähendab kohalikus dialektis maamaja viimast korrust ehk pööningut. Ajalooliselt kasutasid veinimeistrid seda ruumi viinamarjade kuivatamiseks, kuna ruumis oli hea ventilatsioon ja niiskustase, samas päike andis sooja. Soler`is kasutatavad viinamarjad kasvavad Fossalto di Piave piirkonnas, väljaarvatud Marzemino, mida kasvatatakse põhja pool, Valdobbiadene ja Conegliano vahelisel alal Refrontolo jalamil.
Viinamarjad korjatakse septembri lõpus, oktoobri alguses, mil marjad on väga küpsenud ja sügava värvi ja aroomi struktuuriga. Marzemino ja Refosco viinamarjad kuivatatakse, teistele sortidele tehakse klassikaline vinifikatsioon.
Veini arendatakse 12 kuud tammevaadis ja 12 kuud pudelis. De Stefani Soler on võitnud mitmeid auhindu ning saanud paljudelt veinikriitikutelt kõrgeid punkte (Luca Maroni 96 punkti, James Suckling 91 punkti, Veronelli 91 punkti, 2 bicchieri Gambero Rosso)